Az asztma olyan légzőrendszeri betegség, amely sok embert érint világszerte. Az asztma tünetei közé tartozik a köhögés, a nehezített légzés, a fulladás és a mellkasi szorítás. A hagyományos orvoslásban számos gyógyszer áll rendelkezésre az asztma kezelésére, de egyre többen keresik a természetes alternatívákat a gyógynövényekkel kapcsolatban.

Az asztma egy krónikus légzőrendszeri betegség, amely a légutak gyulladásával és összehúzódásával jár. Ennek eredményeként a beteg nehezítetten vesz levegőt, és gyakran tapasztalja a fulladás érzését. Az asztma kiváltó okai változatosak lehetnek, például allergiák, dohányzás, szennyezett levegő, vagy akár a genetikai hajlam. Az asztma tünetei és súlyossága egyénenként eltérő lehet, de sajnos egyes embereknek naponta gyógyszereket kell szedniük tüneteik kezelésére.

Sokan keresik a természetes és mellékhatások nélküli módszereket az asztma enyhítésére. A gyógynövények és növényi kivonatok hosszú ideje használatosak a légzőrendszeri problémák kezelésére. Ezeknek a növényeknek gyulladáscsökkentő és hörgőtágító hatásaik lehetnek, amelyek segíthetnek az asztma tüneteinek enyhítésében.

Az asztma kezeléséhez használt gyógynövényeket különböző formákban lehet alkalmazni:

  1. Teák: a gyógynövényeket teaként is lehet fogyasztani. Például, a gyömbértea, vagy a kurkumatea rendszeres fogyasztása segíthet enyhíteni az asztma tüneteit.
  2. Kiegészítők: számos olyan kiegészítő létezik, amelyek gyógynövényeket tartalmaznak, például a kurkuma kivonat. Ezeket a kiegészítőket az orvos utasításai szerint szükséges alkalmazni.
  3. Inhaláció: Néhány gyógynövény inhalálása is segíthet a hörgők tágításában és a légzőrendszeri tünetek enyhítésében. Az inhalációt azonban óvatosan kell végezni.

Még több gyógynövény lelőhelye: Gyógynövények A-Z

Facebookon is megtalálsz!

Ajánlott gyógynövények: 

Lándzsás útifű, ánizs, fehér mályva, tüdőfű, citromfű, kerek repkény, golgotavirág, hársfa, édesgyökér, izsóp, macskagyökér, levendula, kakukkfű, erdei fenyő, gyermekláncfű, körömvirág, ökörfarkkóró, szurokfű, orvosi veronika

Ánizs
Ánizs
Citromfű kicsi
Citromfű
Gyermekláncfű-kicsi
Gyermekláncfű
Kakukkfű
Kakukkfű
Körömvirág mező
Körömvirág
Levendula
Levendula
Macskagyökér hatás
Macskagyökér
Ökörfarkkóró
Ökörfarkkóró