Az alacsony vérnyomás egy olyan állapot, amely kevésbé ismert, mint a magas vérnyomást. Azonban alacsony vérnyomás is lehet kellemetlen tünetekkel járó probléma és érdemes megfontolni az alternatív megoldásokat a kezelésre.

Mi az alacsony vérnyomás? Alacsony vérnyomásról akkor beszélünk, amikor a vérnyomás szintje tartósan 90/60 Hgmm, vagy annál alacsonyabb értéket mutat. Ez az állapot gyakran jelentkezhet szédülés, ájulás és általános rossz közérzet formájában. Az alacsony vérnyomás hátterében több ok is állhat, például öröklött hajlam, alultápláltság, dehidratáció, vagy egyéb egészségügyi problémák. Az alacsony vérnyomás esetén is számos olyan gyógynövény létezik, amelyek segíthetnek a tünetek enyhítésében, valamint a vérnyomás szintjének emelésében, normalizálásában.

A gyógynövényeket többféleképpen alkalmazhatod az alacsony vérnyomás kezelésére. Fontos azonban megjegyezni, hogy mindenképpen konzultálj egészségügyi szakemberrel, mielőtt bármilyen új kezelést, vagy kiegészítőt bevezetnél az étrendedbe.

Néhány lehetséges módszer a gyógynövények használatára:

    • Teák: készíts teát a  gyógynövényekből, és fogyaszd rendszeresen.

    • Kapszulák vagy tinktúrák: gyógynövények kivonatait tartalmazó kapszulák, vagy tinktúrák könnyen elérhetőek, valamint beilleszthetők a napi rutinodba.

    • Inhaláció: a gyógynövényből készült olajat inhalálhatod, vagy használhatod aromaterápiához.

    • Masszázs: kámforos vagy rozmaringos masszázsolajjal kényeztetheted a testedet, ami segítség lehet a vérkeringés javításában.

Ajánlott gyógynövények: 

Ürömfű, borsikafű, kömény, kerti izsóp, erdei fenyő, rozmaring, borsmenta, kakukkfű

Borsmenta
Borsmenta
Kakukkfű1
Kakukkfű

Még több gyógynövény lelőhelye: Gyógynövények A-Z

Amennyiben valamilyen betegségre keresel megoldást, Gyógynövények betegségekre oldalon tudsz nézelődni.

Facebookon is megtalálsz!

Fontos! Mindig fontos orvossal konzultálni, mielőtt bármilyen gyógynövényt, vagy természetes kezelési módszert alkalmaznánk, különösen, ha már gyógyszeres kezelés alatt állsz. Az egyéni tolerancia és reakciók személyenként változhatnak és az orvosi tanács segíthet megtalálni a legoptimálisabb megoldást számodra.