Levendula szörp

A levendula szörp nem csak ízletes, hanem egy rendkívüli nyugtató hatással bíró csodaszép színű ital. Maga a levendula gyógynövény híres a stressz és szorongáscsökkentő tulajdonságairól. Akár már egy pohár levendula szörp elfogyasztása után érezhetően javulhat a hangulat és csökkenhet a stressz. A levendula szörp rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az immunrendszer erősítéséhez is, mivel a levendula számos antioxidánst tartalmaz, melyek segítik a szervezetet a szabad gyökök elleni védelemben.

A levendula virága széles körben ismert és használt alapanyag. A növény illóolajai a nyugtatókhoz hasonló módon hatnak, az agyban közvetlenül fejtik ki hatásukat, de akár bőrön, szájon át alkalmazva is elérhető a kívánt hatás. Szorongás csökkentésére, valamint alvászavar enyhítésére alkalmazható, feszültségoldó hatású gyógynövény. Használható fürdősóhoz, tea formájában, de például a levendulapárna is segítheti az elalvást.

Így készül a levendula szörp:

A levendula szörp elkészítése otthoni körülmények között is rendkívül egyszerű. Bemutatok egy receptet, amit bárki könnyen elkészíthet, és élvezheti a frissen elkészített levendula szörp fantasztikus ízét és jótékony hatásait.

Levendula szörp
Levendula szörp

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál szárított levendula
  • 2 csésze cukor
  • 2 csésze víz
  • 1 db citrom

A levendula szörp elkészítése:

  1. lépés: a levendula virágokat öblítsd le hideg vízzel és hagyd kiszáradni.
  2. lépés: a szárított levendulást és a cukrot tedd egy lábasba, majd öntsd hozzá a vizet. Gyakori kevergetés mellett lassú tűzön melegítsd.
  3. lépés: amikor a cukor feloldódik, add hozzá a citrom levét.
  4. lépés: főzd további 2-3 percig, majd vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.
  5. lépés: a langyos levendula szörpöt finom lyukú szűrő segítségével szűrd le egy tiszta üvegbe.

Hűtőszerkényben akár hetekig is tárolható.

Maga a levendula szörp nem csak önmagában fogyasztható, hanem egyéb kreatív módon is felhasználható más ételek és italok elkészítéséhez. Íme néhány ötlet a teljesség igénye nélkül, hogy mi mindenre lehet felhasználni a levendula szörpöt.

Levendulás limonádé: adjunk hozzá néhány kanál levendula szörpöt a limonádéhoz, így egyedi és frissítő ízt kapunk.

Levendulás koktél: levendula szörp, néhány friss gyümölcs és kedvenc alkoholos italunk, és már kész is van egyedi koktélunk.

Levendulás desszertek: adjunk hozzá levendula szörpöt süteményekhez, fagylalthoz, vagy akár pudinghoz.

Levendulás szószok: készítsünk levendula szörp hozzáadásával szószokat és kísérletezzük az ízekkel. A levendula tökéletesen illik salátákhoz, vagy sült húsokhoz.

Levendula desszert
Levendulás finomságok

A levendula szörp nem csupán egy ízletes ital, hanem egy élmény, mely egészséges és nyugtató is. A szörp otthoni készítése lehetőséget ad a kreativitásnak és az egyedi ízpreferenciáknak való megfelelésre. Kísérletezz a levendulaszörp különböző felhasználási módjaival, és élvezd a friss és természetes ízeket, amelyeket ez a fantasztikus gyógynövény kínál. A levendula szörp egy valódi gyöngyszem a természetes és egészséges italok világában.

Szeretnél még többet tudni a levendula történelméről és jótékony hatásairól? Itt még sok-sok hasznos információt találsz!

Még több gyógynövény lelőhelye: Gyógynövények A-Z

Amennyiben valamilyen betegségre keresel megoldást, Gyógynövények betegségekre oldalon tudsz nézelődni.

Facebookon is megtalálsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük