A Crohn-betegség egy olyan krónikus gyulladásos bélbetegség, ami az emésztőrendszer bármely részét érintheti, és általában hasmenéssel, hasi fájdalmakkal jár. A gyulladásos folyamat leginkább a vastagbelet, illetve a vékonybél utolsó szakaszát érinti. Viszont megjelenhet más szakaszon is a szájtól egészen a végbélnyílásig.

Tünetei lehetnek még: hasfájás, étvágytalanság, láz, hasmenés, hasi fájdalom, fogyás, sipoly, felszívódási zavar.

A Crohn-betegség kialakulása bármely életkorban előfordulhat. Kialakulásában a bélflórának is komoly szerepe lehet, vagyis a bélflóra megváltozására adott immunreakció vezethet a bélfal gyulladásához.

A Crohn-betegség kezelésére a hagyományos orvoslás mellett egyre többen keresik a természetes módszereket, alternatívákat a tünetek enyhítésére, valamint életminőségük javítására. Természetesen ebben is segítségül hívhatjuk a gyógynövényeket. Viszont mindig fontos figyelembe venni az egyéni toleranciát és érzékenységet.

Még több gyógynövény lelőhelye: Gyógynövények A-Z

Amennyiben valamilyen betegségre keresel megoldást, Gyógynövények betegségekre oldalon tudsz nézelődni.

Facebookon is megtalálsz!

Ajánlott gyógynövények: csalán, kamilla, apróbojtorján, orvosi ziliz, cickafark, édesgyökér, fekete áfonya, bodza, gyermekláncfű, erdei málna levél, erdei szeder levél, lándzsás útifű, körömvirág

Bodza
Bodza
Cickafark
Cickafark
Csalán
Csalán
Gyermekláncfű
Gyermekláncfű
Kamilla
Kamilla
Körömvirág
Körömvirág

Fontos! Mindig fontos orvossal konzultálni, mielőtt bármilyen gyógynövényt, vagy természetes kezelési módszert alkalmaznánk, különösen, ha már gyógyszeres kezelés alatt állsz. Az egyéni tolerancia és reakciók személyenként változhatnak és az orvosi tanács segíthet megtalálni a legoptimálisabb megoldást számodra.