A cukorbetegség, vagyis a diabetes egy krónikus betegség, mely világszerte egyre elterjedtebb. Kialakulásában jelentős szerepet játszik az étrend, valamint az életmód. A vér cukortartalmának szabályozása kulcsfontosságú a cukorbetegség kezelésében, ezért a megfelelő étrend kialakítása elengedhetetlen. A gyógynövények remekül beilleszthetőek a mindennapi életünkbe. Emellett a testedzés is fontos szerepet játszik.

A gyógynövények fogyasztása, azok együttes hatása csökkenti a cukorbetegség okozta kellemetlen tüneteket, megállítja a cukorszint folyamatos emelkedését, így csökkentve a szövődmények kialakulásának kockázatát. A gyógynövényes teakeverék segít az emésztést rendben tartani, védi az ereket, valamint enyhíti a nyugtalanságot.

Epekő esetén, vérhígítót szedők, terhes nők és gyermekek számára alkalmazása ellenjavallt.

Még több gyógynövény lelőhelye: Gyógynövények A-Z

Amennyiben valamilyen betegségre keresel megoldást, Gyógynövények betegségekre oldalon tudsz nézelődni.

Facebookon is megtalálsz!

Ajánlott gyógynövények: gyermekláncfű, csalán, orbáncfű, mezei katáng, fekete áfonya levél, kökény, vérontófű, olajfa, görögszéna, rebarbara, diófarügy, ligetszépe

Csalán
Csalán
Diófa
Diófa
Gyermekláncfű
Gyermekláncfű
Katángkóró
Katáng
Orbáncfű
Orbáncfű

Fontos! Mindig fontos orvossal konzultálni, mielőtt bármilyen gyógynövényt, vagy természetes kezelési módszert alkalmaznánk, különösen, ha már gyógyszeres kezelés alatt állsz. Az egyéni tolerancia és reakciók személyenként változhatnak és az orvosi tanács segíthet megtalálni a legoptimálisabb megoldást számodra.